Yhä useammat kuluttajat kiinnittävät koko ajan suurempaa huomiota ympäristöä kuormittaviin asioihin ja myös pakkausten ympäristöystävällisyyteen. Samaan aikaan haetaan vaihtoehtoja uusiutumattomista raaka-aineista valmistetuille pakkausmateriaaleille.

Pyroll Pakkausten kehitystyön tuloksena syntynyt paperipakkausrata on uusiutuvasta raaka-aineesta muodostettu kuitupohjainen ratkaisu. Tuoterakenteen toiminnallisuus on saavutettu ilman fossiilisen tai biopohjaisen alkuperän omaavan muovin käyttämistä.

Paperipakkausrata on käytettävissä jo olemassa olevilla pakkauskoneilla ja se suojelee pakattavia tuotteita aivan samalla tavalla kuin tavanomaiset muovipohjaiset kuiville elintarvikkeille suunnitellut pakkausradat, kunhan pakattava tuote ei itsessään vaadi erityisen matalaa vesihöyryn – tai kosteudenläpäisyä. Pakkausmateriaali voidaan lisäksi ikkunoida käyttämällä biopohjaista ja -hajoavaa ikkunointikalvoa, jolloin pakattu tuote saadaan näkyville.

Tuote on valmistettu FSC-sertifioidusta paperista. Kokonaisuus on kevytrakenteinen ja biohajoava. Tuote soveltuu kierrätykseen / kartonginkeräykseen.

Lisätietoja:

Tapani Holappa                                                                                                                                                                                                                                           Myyntijohtaja, paperipakkaukset & vienti tapani.holappa@pyroll.com                                                                                                                                                                                                                                   puh. 050 349 0367

Timo Haapsaari                           Asiakkuuspäällikkö                                                                                                                                                                                                            timo.haapsaari@pyroll.com                                                                                                                                                                                                                              puh. 040 580 2678