Kuukauden painotyö - Kesäkuu


Merkopaino Oy - Efektiopas

Efektioppaan suunnittelun lähtökohtana oli toteuttaa mieleen jäävä painotuote, jossa on käytännön esimerkein havainnollistettu Merkopainon tarjoamat upeat pintakäsittelyt ja erikoisefektit. Vaativasta painotyöstä vastasi Erweko Oy.

- Sisällön runkona toimivat käytännön ohjeet paremman painotuotteen luomiseen. Oppaassa on kymmenen selkeää neuvoa niin painotuotteen suunnittelijalle, myyjälle, tuotannolle kuin tilaajalle. Havainnollisten esimerkkien lisäksi mukana on kaksi aikaisemmin toteutettua asiakastyötä, kertoo toimitusjohtaja Markus Sellmer Merkopaino Oy:stä.

- Merkopainon Markus Sellmer ja Sakari Pyykönen pyysivät Erwekon mukaan suunniteluun heti projektin alussa, jotta painotalon näkemys otettaisiin toteutuksessa huomioon. Efektiopas on painotyönä hyvin haasteellinen, koska kaikkia efektiyhdistelmiä ei oltu Suomessa koskaan aikaisemmin kokeiltu tai toteutettu. Osaamista jaettiin molemmin puolin ja tinkimätön asenne oli kohdallaan. Lopputulosta voi tyytyväisenä esitellä kaikille ”vaikuttavien painotöiden tekijöille”, toteaa Erwekon asiakkuuspäällikkö Jouni Peltola.

Oppassa on lisäksi yleisluonteista tietoa pintakäsittelymenetelmistä ja Merkopaino Oy:n toiminnasta.

Asiakas: Merkopaino Oy
Suunnittelu: Merkopaino Oy, Erweko Oy, graafinen suunnittelu Sissy Oy, Miitre Virtanen
Paino: Erweko Oy, Helsinki
Paperi: Kansi: Algro Design Duo 250 g/m2, sisus: Maxisilk 170 g/m2
Painatus: Offset, 5/5 väriä + matta dispersiolakka