Kuukauden painotyö - Joulukuu

Amanita Oy - Jääkärien perintö -kirja

Jääkäriliike sata vuotta 1914 – 2014. Ainutlaatuinen juhlateos jääkäriliikkeen kunniaksi.

100-vuotisjuhlateos kertoo ensimmäistä kertaa jääkäriliikkeen koko kuvan yksissä kansissa – kirjassa on 600 sivua ja yli 500 valokuvaa.

Kirjan sisältönä on mm. perusteellinen kuvaus itsenäisyysaktivisteista ja venäläisten vastatoimista: vankkaa, alkuperäislähteisiin pohjautuvaa tietoa ja yksityiskohtaisia etappikarttoja. Runsas kuvahistoria jääkärien koulutuksesta Saksan armeijassa ja taisteluista I maailmansodan itärintamalla. Juhlateosta on painettu vain 1914 kappaletta ja jokainen kirja on yksittäisnumeroitu.

- Meille ja asiakkaillemme oli tärkeää, että merkittävä kansallinen juhlateos painetaan kotimaassa ja kotimaiselle paperille, kertoo kirjan kustantaneen Amanita Oy:n toimitusjohtaja Lasse Linnilä.

Kirjan painaneen Bookwell Oy:n myyntijohtaja Markus Ruohonen kertoo, että paperiksi valittu Maxisilk on teknisesti laadukas ja hyvän opasiteetin omaava kotimainen tuote, joka sopii täydellisesti tällaiseen arvoteokseen.

Bookwell on pohjoismaiden johtava kirjanvalmistaja. Se tuottaa ja markkinoi kirjapainopalveluita sekä kotimaahan että vientiin muun muassa Skandinaviaan, Englantiin ja Venäjälle. Vuonna 2012 yhtiön tuotantoyksiköissä painettiin yhteensä 14,3 miljoonaa kirjaa. Porvoossa sijaitseva kirjapaino on toiminut jo yli 150 vuotta. Painotalon perusti Gustaf Leopold Söderström vuonna 1860. Kirjapaino Bookwell Oy on osa Sanoma-konsernia.

Asiakas: Amanita Oy, Somero
Suunnittelu: Amanita Oy, Somero
Paino: Bookwell Oy, Porvoo
Paperi: Kansi: Smurfit BB -kirjansidontapahvi, sisus: Maxisilk 130 g/m2
Painatus: Offset, 4/4 väriä. Kannessa monitasopreeglaus, kultafoliointi ja soft-touch laminointi sekä nahkaselkä pintein.
Jälkikäsittely: Liimanidonta