Pyroll mukana luomassa uudenlaista katuruokakulttuuria

Snack & Pack -hankkeen kokeellinen katukeittiö oli mukana useissa kulttuuri- ja muotoilutapahtumissa Helsingin designpääkaupunkivuoden aikana. Hanke oli niin suuri menestys, että jatkoa on luvassa.

Snack & Pack -projektin tavoitteena oli luoda uudenlaista katuruokakulttuuria yleisötapahtumiin. Huippukeittiömestarit Arto Rastas, Sami Tallberg ja Mikko Pölkki loivat raikkaan ja unohtumattoman menun villin luonnon antimista ja kaupunkiviljelyn hedelmistä. Käytännöllistä ja ekologista pakkausmuotoilua on suunniteltu Janne Asikaisen johdolla yhdessä muotoilijoiden ja hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa.

    

Kartonkipakkausten toteutuksesta vastasi Pyroll. Pakkaukset tehtiin Metsä Boardin kierrätettävästä kartongista sekä monikäyttöisestä SAGA-ruoanlaittopaperista. Juomat pakattiin Lamican Oy:n valmistamaan kartonkitölkkiin. Ruoka-­annosten toteutuksen mahdollistavat paikalliset pientuottajat ja ‐valmistajat.

Koepala-katukeittiö oli designpääkaupunkivuoden aikana mukana kymmenessä eri yleisötapahtumassa, joissa myytiin 1500 annosta. Hanke keräsi runsaasti mediahuomiota lehdissä ja sosiaalisessa mediassa – verkon kautta tavoitettiin jopa 50 000 ihmistä.

Snack & Pack -projektin suosion innoittamana konseptia ollaan nyt työstämässä kunnon liiketoiminnaksi. Kokeellinen hanke jatkaa uutena yrityksenä, jossa pakkausmuotoilulla ja palvelumuotoilulla on merkittävä rooli. Uusi yritys lanseeraa tulevaisuuden katukeittiön syksyllä 2013.

Tutustu tarkemmin>>