Paperisäkkejä Kotkasta jo 60 vuotta
- nyt uudesta tehtaasta

Pyroll juhlii 40-vuotista historiaansa, mutta säkkituotannolla on Kotkassa vielä pidemmät perinteet. Enso Gutzeit aloitti säkkien valmistuksen Insuliitintiellä jo vuonna 1953 ja myös Pyrollin tehdas toimi samoissa tiloissa, ennen kuin tuotanto siirrettiin uudelle Keltakallion tehtaalle viime syksynä.

Uusi tehdas on osaltaan varmistamassa, että suomalaisilla paperisäkkien käyttäjillä on myös tulevaisuudessa kilpailukykyinen, paikallinen säkkitoimittaja.  Kotkaan rakennettu tehdas on pinta-alaltaan 7000 m2 ja se on suunniteltu nimenomaan säkkituotantoa varten.

Hyvin suunniteltu layout tehostaa toimintaa ja tilat täyttävät yhä tiukkenevat vaatimukset. Toimintaa on tehostettu myös siirtämällä myynti ja laskutus Pyrollin myyntiyhtiön alle, vaikkakin tutut yhteyshenkilöt palvelevat edelleen asiakkaitamme.

Paperisäkit ovat vakiintuneet osaksi nykyaikaista teollisuuden logistista ketjua. Säkkien rakenteet, mitat ja painatus räätälöidään asiakaskohtaisesti, vastaamaan pakattavan materiaalin, pakkausprosessin ja käsittelyketjun asettamia vaatimuksia.

Laaja tuotevalikoima

Perustuotteitamme ovat edelleen liimatut avo- ja venttiilisäkit, joiden vetoisuus on 10 – 150 litraa. Erikoisosaamistamme edustavat muun muassa sisäsäkilliset maitojauhesäkit sekä tiiviit venttiilisäkit kemikaaleille ja vaarallisille aineille.

Paperisäkkeihin pakataan rakennusaine-, kemikaali- ja louhintateollisuuden tuotteita sekä maatalouteen perustuvia tuotteita ja jalosteita, kuten maitojauhetta, jauhoja, eläinrehuja ja perunoita.

Pakattavat materiaalit vaikuttavat merkittävästi säkin raaka-aineen ja rakenteen, kuten kerrosmäärien valintaan. Esimerkiksi kosteus-, rasva- tai aromitiiveyttä vaativien elintarvikkeiden pakkaamiseen ei riitä pelkkä paperi, vaan säkeissä käytetään yhdistelmämateriaaleja, kuten muovisia sisäsäkki- ja tasakalvoratkaisuja sekä erilaisia paperilaminaatteja.

Lisälujuutta ja –tiiveyttä saadaan käyttämällä erilaisia pohja- ja liimausrakenteita. Lisäksi suljentaan löytyy lukuisa määrä erilaisia venttiilimateriaaleja ja ratkaisuja.

Fleksopainatuksessa pystymme käyttämään 1-8 väriä ja tarvittaessa myös moniväri-/sävykuvatyöt onnistuvat.

Pakkausasiantuntijamme auttavat mielellään oikeiden materiaalien ja rakenneratkaisujen valinnassa. Ota yhteyttä!