Kuukauden pakkaus - Maaliskuu

Hyvärisen Leipomo Oy – Puolukka-näkkäri -kotelo

Hyvärisen Leipomo tarjoaa perinteistä näkkileipää uudella twistillä ja pakkauksella.

Hyvärisen Leipomo on luotu uutteralla yrittämisellä ja sen menestyksen takana on hyvä henkilökunta ja yhteishenki. Annikki Hyvärinen perusti Hyvärisen leipomon vuonna 1947. Alkuvaiheessa leipomossa työskenteli kaksi apulaista Annikin lisäksi. Nykyinen omistaja Mikko Heikkinen jatkaa perinteikkään leipomon toimintaa kolmannessa polvessa. Tällä hetkellä Hyvärisen Leipomossa työskentelee kymmenen leipomoalan ammattilaista. Leipomo tarjoaa tuotteita laidasta laitaan. Leipomon suosituin tuote on tumma Hyväkäs-leipä.

Leipomon uusin tuote on Puolukka-näkkäri. Siihen haluttiin aitoa kainuulaista tuntua ja niinpä yhdeksi raaka-aineeksi valikoitui juuri puolukka. Puolukka-näkkärin tuotekehitykseen ja reseptiikan hiomiseen meni noin vuosi. Puolukkanäkkäri on saanut hyvän vastaanoton ja sen rinnalle on myös tulossa muita tuotteita.

Puolukkanäkkärin pakkauskehitys aloitettiin loppuvuonna 2015 yhdessä Pyroll-palveluihin kuuluvan ideointipalvelun kanssa. Rakennesuunnittelija August Salo lähti ideoimaan uudenlaista näkkileipäkoteloa. Tuloksena on kuusikulmion muotoinen kotelo pyöreille näkkileiville. Kotelon erikoisuutena muodon lisäksi on, että se aukeaa repäisysaumojen avulla sivusta. Näin näkkileivät saa otettua paketista helposti sivusuunnassa.

Grafiikka pidettiin yksinkertaisena, pääosassa siinä ovat Hyvärisen Leipomo, pirteä punainen väri ja puolukka. Ikkunoiden avulla tuote näkyy hyvin myös ulospäin. Koko pakkausprojektia leimasi hyvä positiivinen tunnelma ja asiat rullasivat sutjakkaasti eteenpäin. Hyvärisen Leipomossa ollaan tyytyväisiä tähän hieman erikoisempaan pakkausrakenteeseen ja Pyrollilla odotellaan innokkaana pakkausprojektin jatkumista.

Asiakas: Hyvärisen Leipomo Oy
Tuote: Puolukka-näkkäri -kotelo
Koko: 131 x 113,5 x 126,5 mm
Rakenne: L11/K51 erik. + ikkuna
Materiaali: Taivekartonki + pe 285 g/m2
Painatus: 4-väriä + lakka
Toteutus: Pyroll Lahti (Takon Kotelotehdas Oy)