Kuukauden pakkaus - Helmikuu

Suomen Rahapaja – Jean Sibelius –juhlarahakotelo

Jean Sibeliuksen juhlaraha kätkeytyy tyylikkääseen ajattomaan pakkaukseen

Suomen Rahapaja -konserni on Pohjoismaiden ja Baltian johtava rahapaja ja maailman johtava kolikoiden viejä. Se suunnittelee, markkinoi, lyö kolikoita ja valmistaa raha-aihioita. Suomen Rahapaja valmistaa yksinoikeudella valtiovarainministeriön päätöksestä kaikki suomalaiset juhlarahat tehtaallaan Vantaalla. Osoituksena siitä, että suomalaiset juhlarahat ovat suomalaista työtä, Suomalaisen Työn Liitto myönsi joulukuussa 2014 Suomen Rahapajan valmistamille hopeisille juhlarahoille Avainlippu-tunnuksen. Yhtiön omistaa Suomen valtio.

Suomen Rahapaja julkaisi 30.1. Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi hopeisia ja kultaisia juhlarahoja, joista osa on numeroitu. Jean Sibelius -juhlaraha lyödään hopeisena nimellisarvoltaan 10 euron juhlarahana ja kultaisena nimellisarvoltaan 100 euron juhlarahana. Hopeinen Sibelius-juhlaraha on ensimmäinen suomalainen juhlaraha, jolla on Avainlippu-tunnus. Jean Sibelius –juhlarahan suunnittelija Nora Tapper kuvaa rahassa Ainolan tähtitaivasta ja mäntypuita, joiden lomassa Sibelius on usein nähty valokuvissa. Juhlarahan arvopuolella on säveltäjän suosikkisoittimen, viulun kaula.

Suomen Rahapajalla on käytössään eri tuotteille useita erilaisia pakkauksia. Pääsääntöisesti pakkaukset on tehty kierrätettävästä kartongista. Vuonna 2014 Suomen Rahapaja alkoi valmistaa hopeisista juhlarahoista nimellisarvoltaan 20 euron juhlarahan lisäksi myös edullisempaa 10 euron juhlarahaa. Edullisempaa 10 euron juhlarahaa tarjotaan keräilijöiden lisäksi myös lahjanostajille ja tämän takia pakkaus haluttiin uudistaa niin, että se toimisi myös laadukkaana ja juhlavana lahjapakkauksena. Pakkauksessa mustavalkoista kuvitusta tehostavat violetti tehoväri ja tyylikäs hopeafoliointi. Juhlarahojen koteloilla on merkitystä, sillä keräilijät säilyttävät mielellään rahat alkuperäisissä pakkauksissaan.

Asiakas: Suomen Rahapaja Oy
Tuote: Jean Sibelius 10 € juhlarahapakkaus
Koko: 103,50 x 102,00 x 18,25 mm
Rakenne Liimattu erikoinen + kannessa asetaatti-ikkuna
Materiaali: Carta Solida 285 g/m2
Painatus: Kansi 6 väriä + sensolakka + foliointi
Pohja 3 väriä + sensolakka
Paino: Pyroll Tampere