Kuukauden pakkaus - Syyskuu

Saarioinen Oy – Pizza Piccolot

Saarioisten pizzat tuntevat melkein kaikki. Perinteisiä 200 gramman pizzoja syövät useimmiten nuoret miehet. Nyt Saarioinen kehitti uudet Pizza Piccolot, joiden toivotaan maistuvan erityisesti naisille.

Saarioinen on yli puoli vuosisataa vaikuttanut suomalaisten ruokapöytien tarjontaan. Toiminta käynnistyi Sahalahdella Saarioisten kartanossa jo 1940-luvulla. Yhtiö on kasvanut nykyisiin mittoihinsa määrätietoisella työllä ja innovatiivisella otteella. Saarioisten tuotteisiin ovat aina kuuluneet perinteiset, tutut arkiruuat, joista monet olisivat jo saattaneet unohtua ilman teollista valmistusta. Osana suomalaista elintarviketeollisuutta Saarioinen pitää näin yllä ruokakulttuuriamme.

Yleisenä trendinä on, että välipalojen kysyntä on kasvussa. Saarioinen halusi vastata omalta osaltaan tähän kasvavaan kysyntään. Niinpä syyskuun alussa Saarioinen lanseerasi uuden laadukkaan välipalapizza-sarjan, Pizza Piccolot. Valittavana on kaksi eri makua, chorizo ja margherita.

Saarioisten markkinointipäällikkö Päivi Pitkämäki kertoo, että lähtökohtana oli tehdä helposti syötävä pizza. Tämän takia pakkauksen muodoksi valittiin käteen sopiva suorakaide. Kohderyhmänä Pizza Piccoloissa ovat erityisesti naiset ja tämän takia pizza on nyt hieman pienempi kuin perinteinen pizza.

Kuvamaailma on sama kuin aiemmin Saarioisten markkinoille tuomissa reilunkokoisissa laadukkaissa Pizza Prontoissa. Tutun kuvamaailman toivotaan auttavan kuluttajia löytämään tuotteet paremmin. Uudet Pizza Piccolot ovat ikään kuin Pizza Prontojen pikkusiskoja.

Tuotteeseen haettiin alusta lähtien hieman erilaista pakkausmateriaalia. Erottuvuutensa takia materiaalin pintaan haluttiin mattalakka. Päivi Pitkämäen mukaan mattalakattu pakkaus tuo tuotteeseen laadukkaan ilmeen.

Saarioisten Pizza Piccolojen kalvo on rakenteeltaan OPA/PE peel, eli pinnassa on OPA (Nylon), joka antaa hyvät barrier ominaisuudet kalvolle. Lisäksi pinnassa on tuo aiemmin mainittu mattalakka. Alakalvona on PE, jossa on peel ominaisuus, eli tuon peel:n ansiosta pakkaus/sauma on helppo avata. Ei muuta kuin testaamaan!

Lisää tietoa Saarioisten tuoteuutuuksista löydät seuraavasta linkistä: www.saarioinen.fi

Asiakas: Saarioinen Oy
Tuote: Pizza Piccolo Chorizo ja Pizza Piccolo Margherita 120 g
Materiaali: OPA15 + PE50 –laminaatti
Painatus: Flexo 6-väriä + mattalakka
Paino: Pyroll Salo