Kuukauden pakkaus - Lokakuu

Vavesaaren Tila Oy – Tyrnimysli

Luomuliitto valitsi Vuoden 2014 Luomutuotteeksi Vavesaaren tilan tyrnimyslin. Tuote voitti sekä sekä kuluttaja- että suurkeittiösarjan.

Vavesaaren Tila Oy on kangasniemeläinen maatilayritys joka valmistaa ja myy osin oman tilan raaka-aineista valmistettuja hyvän makuisia, vähäsokerisia luomuelintarvikkeita. Valikoimaan kuuluvat myslit, marmeladimakeiset, hillomarmeladit ja mehut.

Vavesaarella on tuotettu myslejä 12 vuotta. Tilan luomumyslit valmistetaan kotimaisista viljoista, käyttäen lisänä tyrniä, mustikkaa, puolukkaa ja omenaa. Nyt vuoden luomutuotteeksi palkittua tyrnimysliä kehiteltiin asiakkaiden pyynnöstä niin, että se sopii myös vehnättömään ja vähäsokeriseen ruokavalioon. Myslissä käytettyä kauraa viljellään omalla tilalla sekä ostetaan tarvittaessa muilta luomutoimijoilta. Tyrnimysli makeutetaan hunajalla, kuivatulla porkkanalla sekä raakaruokosokerilla. Nämä ovat valkoista juurikassokeria terveellisempiä vaihtoehtoja. Sokeria lukuun ottamatta kaikki ainesosat ovat kotimaista luomua.

Vuoden Luomutuote –raati kehui myös tyrnimyslin pakkausta. Yleensä luomutuotepakkaukset ovat väritykseltään ruskeita tai harmaita, mutta tämä pakkaus erottuu muista luomutuotepakkauksista värityksellään ja raikkaudellaan. Vavesaaren tilan toimitusjohtaja Taina Laitisen mukaan Vavesaarelle on todella tärkeää, että pakkaukset ovat esteettisesti hyvännäköisiä. Myös värillä on väliä, koska asiakas ostaa silmillään.

Lisätietoja www.luomuliitto.fi/luomutuotteet/vuoden-luomutuote/

Asiakas: Vavesaaren Tila Oy
Tuote: Tyrnimyslipakkaus
Koko: 130 x 52 x 190 mm
Rakenne: K3
Materiaalit: Simcote + pe-päällystys
Painatus: 4 väriä + vesilakka
Paino: Pyroll Tampere