Kuukauden pakkaus - Syyskuu

Brunberg Oy - Tryffeli 300 g -kotelo ja makeiskääreet

Brunbergin tryffeleille uudet perinteitä kunnioittavat rasiat ja kääreet

Kotimainen suklaatehdas Brunberg on uudistanut pakkauksiaan. Pakkausten moniosaajana Pyroll valmisti tryffeleille uudet rasiat ja niihin sopivat makeiskääreet. Tällä tavoin pystyttiin takaamaan, että tuotteen koko ulkoasu tukee Brunbergin brandia.

Brunbergin makeiset ovat saaneet uuden perinteitä kunnioittavan pakkausdesignin, jota leimaa tämän päivän skandinaavisuus. Uudistetut pakkaukset on helppo tunnistaa Brunbergin tuotteiksi. Projektin lähtökohtana olikin uudistaa Brunbergin tryffelipakkaukset niin, että tuoteperhe koettaisiin yhteneväiseksi ja tuotemerkki tulisi paremmin esille. Brunbergin tryffelillä on kunnioitettavan pitkä historia – tuote on tuotu markkinoille jo 1920-luvulla.Tryffeli-tuoteperhe on kasvanut vuosien saatossa ja tänä päivänä on saatavissa myös  pähkinäisiä nougattryffeleitä sekä moccatryffeleitä.

Brunbergin pakkausuudistuksen on suunnitellut  mainostoimisto KarpaloGroup. Pyroll ja Karpalo Group olivat tiiviissä yhteistyössä jo ennen kuin AD Kukka-Maaria Jaatinen aloitti varsinaisen pakkaussuunnittelun.  Pakkaussuunnittelun lähtökohtana oli se, että tryffelin kääre haluttiin pitää samanlaisena kuin aiemminkin. Tryffelin kääreestä löytyi myös grafiikka rasioiden taustakuvioinniksi. Tryffelirasiaan tuo elävyyttä ja kiiltoa ikkuna vasemmassa alakulmassa. Ylellinen ilme saatiin aikaiseksi kohopainatuksella ja folioinnilla.

Makeisten kääreissä on käytetty uutta selluloosapohjaista materiaalia, jossa materiaali- ja tuotanto-osaaminen yhdistyvät ympäristöystävällisyyteen. Kääreen tuotannosta on vastannut Pyroll Joensuu.

Brunbergin toimitusjohtaja Katarina Enholm kertoo, että vuosikymmeniä jatkunut yhteistyö Pyrollin kanssa on aina toiminut hyvin. Pyrollin monialainen pakkausosaaminen ja rohkea uusien ajatusten ja ideoiden esittäminen helpottaa pakkausuudistuksissa. Niin myös tässä uudistuksessa - Tryffeli on saanut arvoisensa uuden ilmeen.

Brunberg Oy:llä on jo 140 vuoden kokemus makeisten valmistamisesta. Toiminta on jatkunut perheyrityksenä jo viiden sukupolven ajan ja kuudes on ottamassa yhä enemmän vastuuta yrityksen toiminnasta. Laadukkaat tuotteet ovat luoneet edellytykset toiminnan jatkumiselle ulkoisten olosuhteiden muuttumisesta huolimatta. Pieni määrä tunnettuja tuotteita on osoittautunut linjavalinnaksi, joka on pitänyt ohjakset tiukasti omistajasuvun käsissä. Perinteiden vaalimisella on tärkeä rooli myös tämän päivän Brunbergilla.
 


  
Asiakas:
Brunberg Oy
Suunnittelu: KarpaloGroup / AD Kukka-Maaria Jaatinen
 
Tuote: Tryffeli 300 g -kotelo
Koko: 130 x 45 x 198 mm
Rakenne: K3 + asetaatti-ikkuna + preeglaus
Materiaali: Simcote 295 g/m2
Painatus: Offset, 5 väriä + mattakuviolakka + kiiltävä lakka + foilaus
Paino: Pyroll Tampere
 
Tuote: Tryffeli-twist-kääre
Materiaali: Selluloosapohjainen ratakalvo 34 g/m2
Painatus: Flekso, 2 väriä + pintalakka
Paino: Pyroll Joensuu