Kuukauden pakkaus - Helmikuu

Makuliha Oy - Leikkelepakkaukset

Makuliha Oy:n uusi pakkaus tarttuu kuluttajan käteen leikkelehyllystä ja sen voi kierrättää kartongin joukossa. Innovatiivisessa pakkausratkaisussa hyödynnetään Pyrollin kehittämiä FlowPap- ja FormPap-materiaaleja.

Makulihan Jussi Ali-Lekkala korostaa pakkauksien merkitystä lihajalostustuotteissa. Hän on tyytyväinen siihen, että teknologia mahdollistaa uudenlaisia ratkaisuja. ”Kolme vuotta haimme sopivaa pakkausmateriaalia Saksan messuja myöten. Kyllä maailma on sitten pieni ja erikoinen. Onnenkantamoisella oikeanlainen materiaali löytyi vain 20 kilometrin päästä Pyrollin Ypäjän tehtaalta.  Pyrollilla oli valmis konsepti kierrätettävästä kartonkipakkauksesta, jota kehitettiin Pyrollin Ypäjän tehtaan tuoteasiantuntijan Ari Kylänpään kanssa Makulihan tarpeisiin sopivaksi.”

”Olemme oikein tyytyväisiä pakkausten sormituntumaan ja ilmeeseen. Pyrollissa tehtiin pitkiä päiviä, jotta kaikki saatiin toimimaan. Takana on paljon tekniikkaa ja osaamista, jotka eivät näy päällepäin”, Ali-Lekkala kertoo.

Ensivaiheessa kierrätettäviin Flowpap- ja Formpap-pakkauksiin pakataan leikkeleitä ja makkaroita.  ”Käyttökokemukset avaavat kuluttajille näiden pakkausten salat. Kierrätettävyys on tärkeä tekijä, ja pakkaus vie jätteenä yllättävän vähän tilaa verrattuna muovipakkaukseen. Tällaisten pakkausten käyttö mahdollistaa kuluttajille ekologisten valintojen tekemisen arjessa.” Ali-Lekkala toteaa, että yhteistyö Pyrollin palveluhenkisten osaajien kanssa on sujunut hyvin.

  

Asiakas: Makuliha Oy
Tuote: Leikkelepakkaus
Rakenne: Ylärata 455 mm osaikkunalla ja alarata 462 mm
Materiaalit: FlowPap- ja FormPap-paperilaminaatit
Painatus: Flekso, 6 väriä
Rakennesuunnittelu: Pyroll Ypäjä
Graafinen suunnittelu: Mainostoimisto Oivallus Oy, Tampere
Paino: Pyroll Ypäjä (Pyrollpack Oy)