Kuukauden pakkaus - Toukokuu

Oy Hartwall Ab - Lapin Kulta -kutistekalvo

Oy Hartwall Ab - Lapin Kulta -kutistekalvo

Kutistekalvoon kääritty Lapin Kulta

Muovisten monipakkausten käyttö kasvaa jatkuvasti. Myös juoma-alan innovatiivinen suunnannäyttäjä Hartwall käyttää kutistekalvoa juomatuotteidensa monipakkauksille. Lapin Kulta –oluen kuuden tölkin pakkaus on toteutettu yhdessä Pyrollin kanssa.

Kutistekalvo on erittäin kätevä. Sillä saa vaivattomasti muodostettua yksittäisistä pakkauksista yhtenäisen kokonaisuuden. ”Tuote on kevyt ja joustava. Se pitää ryhtinsä hyvin”, Hartwallin pakkauskehityspäälikkö Asko Sipola kuvailee tuoreinta Lapin Kulta –monipakkausta. Kutistekalvo on hänen mukaansa myös kustannustehokas ja nopea pakkausvaihtoehto monipakkauksille.

Yhtenäinen ilme fleksopainatuksella

Valmistuksen kannalta kutistekalvon käytössä ei Sipolan mukaan ole juuri mitään erityisen vaativaa. ”Kunhan muovi vaan ei ole liian staattinen, ja kutisteuunin lämmöt kohdillaan, niin valmistuksessa ei ole mitään sen suurempia haasteita”, hän toteaa.

Pakkauksen graafisen ilmeen on suunnitellut mainostoimisto yhteistyössä Hartwallin tuotepäällikön kanssa. Itse pakkaus on toteutettu yhteistyössä Pyrollin kanssa. ”Pyroll on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme kartonkisten juomapakkausten valmistajana ja nyt olemme aloittaneet yhteistyön myös muovisten juomakutisteiden parissa”, Sipola kertoo. Korkealuokkainen viiden värin fleksopainatus saa Lapin Kulta –monipakkauksen erottumaan edukseen kaupan hyllyllä.

Asiakas: Oy Hartwall Ab
Tuote: Lapin Kulta -olut, 6 x 50 cl
Paino: Pyroll Salo (Kalvopakkaus Oy)
Painatus: 5 väriä, flekso
Materiaali: 0,06 PE-LD