Kuukauden pakkaus - Syyskuu

Valio Koskenlaskija – digitaalisesti painetut kampanjapakkaukset

Valio halusi nuorentaa Koskenlaskija® sulatejuuston kohderyhmää sekä kerätä reseptejä ja innostaa kokeilemaan Koskenlaskija® juustoa ruuanlaitossa. Koskenlaskija® on Valion perinteisimpiä tuotteita ja sitä on valmistettu jo vuodesta 1933. PackageMedian avulla suunniteltiin kampanja, jossa hyödynnettiin verkossa tapahtuvaa crowdsourcingia, yksilöllisiä digitaalisesti painettuja pakkauksia sekä yhteisöllistä peliä digitaalisen markkinoinnin keinoin.

Pyroll Kouvola suunnitteli moderniin pakkauksiin liittyvään promootion ja verkkokampanjan. Kampanjassa hyödynnettiin crowdsourcing vaihetta, verkossa tapahtuvia jatkuvia aktiviteetteja sekä yksilöllisiä digitaalisesti painetuttuja pakkauksia. Kaikki toimenpiteet tähtäsivät kuluttajien aktiiviseen osallistumiseen monella tavalla. Kampanjan ensimmäinen vaihe alkoi keväällä 2012 ja reseptikilpailun muodossa.

Crowdsourcingin hyödyntäminen reseptikilpailussa

Kevällä 2012 kampanjan ensimmäisessä vaiheessa kuluttajia haastettiin ideoimaan uusia Koskenlaskija® reseptejä ruuanlaittoon liittyen sekä kertomaan tuotteeseen liittyviä tarinoita. Reseptikilpailussa kerättiin kuluttajien omia reseptejä verkossa ja kuluttajat pääsivät äänestämään keskuudestaan parhaita reseptejä. Reseptikilpailua promottiin myös pakkauksissa. Lisäksi kuluttajia pyydettiin keksimään uutta makua Koskenlaskija juustolle. Lupauksena oli, että kuluttajien äänestämät parhaat reseptit pääsevät kampanjan toisessa vaiheessa pakkauksiin. Saimme yli 1300 reseptiä reseptikilpailun ansiosta ja runsaasti kuluttajien ehdotuksia uudeksi Koskenlaskija® mauksi.

Reseptikilpailu oli jättimenestys ja loi pohjan kampanjan toisella Koskiseikkailu vaiheelle

Valion pakkauskehityspäällikkö Juhana Pilkama kertoo: “Saimme ennätykselliset yli 1300 kuluttajien tekemää reseptiä, joista 27 painettiin kampanjan toisessa vaiheessa nimellä yksilöllisiin Koskenlaskija pakkauksiin. Lisäksi saimme 130 erilaista makuehdotusta ja uusi Koskenlaskija maku tulee markkinoille 2013.”

"Kampanjan toisessa Koskiseikkailu-vaiheessa kesällä 2012 ideana oli “kerää itsellesi ja kaverille Koskenlaskuelämys”. Digitaalisesti painetuissa 100 000:ssa yksilöllisessä Koskenlaskija® pakkauksissa oli koodi, jonka tunnistamalla webkameran avulla PackageMedia palvelussa kuluttajat keräsivät joukkueena erilaisia virtuaalisia esineitä kampanjan sosiaalisessa yhteisössä. Kilpailun tavoitteena oli kerätä joukkueen kesken tarvittavat virtuaaliset esineet, kuten vene, mela, kartta, kypärä sekä eväät ja näin voittaa oikea koskenlaskuelämys joukkueen sekä kaverin kanssa. Lisäksi verkossa pelattavassa Tukkijoki pelissä oli mahdollisuus voittaa joukkuueelle harvinaisempi kartta, joka oli myös tarpeellinen kilpailun voittamisen kannalta." Pilkama jatkaa.

Kampanjan tavoitteet täyttyivät ja myynti lisääntyi

Koskenlaskija kampanjasivustolla vieraili lähes 36 tuhatta uniikkia kävijää ja sivulatauksia kertyi lähes 180 tuhatta kampanjan aikana. Tärkeintä oli myös kampanjan valtakunnallinen levinneisyys ja siitä tuloksena oli useampia kävijöitä 119 eri paikkakunnalta. Koskenlaskija® juuston myyntiä kampanja lisäsi merkittävästi ja saimme myös nuorennettua käyttäjäkuntaa sekä innostamaan heitä käyttämään Koskenlaskijaa ruuanlaitossa. Koskenlaskukilpailun voitti kuusi joukkuetta ja 70 voittajan kanssa kävimme laskemassa Kymijokea syyskuun alussa.

Näin ollen saavutimme tavoitteet merkittävästi sekä saimme Koskenlaskijalle uuden nuoremman ja aktiivisen kohderyhmän. Kampanjan ympärillä oli kuhinaa, niin verkossa, sosiaalisessa mediassa sekä kaupassa. Valio osaa nyt hyödyntää pakkauspromootioita ja digipainamisen mahdollisuuksia tulevaisuudessa tehokkaammin.

Asiakas: Valio Oy
Tuote: Koskenlaskija perinteinen, juustopakkaus
Rakenne: Stanssattu arkki
Materiaali: 275 g Tambrite
Painatus: Digitaalinen painotekniikka 4/0 + vesilakka
Graafinen suunnittelu: PackageMedia
Paino: Pyroll Kouvola (SOLVER palvelut Oy)