Kuukauden pakkaus - Marraskuu

Joululahjat saavat tänä vuonna retroilmeen

Tänä vuonna joululahjat voi kääriä nostalgisissa tunnelmissa retrokuoseihin. Anttilan ja Kodin Ykkösen joulupaperivalikoimasta löytyy viittä erilaista Pyrollin valmistamaa retropaperia.

Anttila-tavaratalot ja Kodin1-sisustustavaratalot halusivat tuoda retrojoulupaperit kauppoihin vaihtoehtona moderneille joululahjapapereille.
– Retrotrendi on nyt kovasti pinnalla, ja siksi mekin halusimme tarjota asiakkaillemme tämän vaihtoehdon osana lahjapaperimallistoamme, kertoo K-citymarket Oy:n ja Anttila Oy:n lahjapapereiden ostoista vastaava Terhi Keskisärkkä.

Ajatonta kestävyyttä

Retromallistoon valikoitui viisi erilaista kuosia: Mökki, Punatulkku, Elinan enkeli, Kynttilät ja Retroenkeli. Terhi valitsi nämä viisi paperia Pyrollin laajasta retromallivalikoimasta.

  

Retromallit ovat peräisin pääosin 1970-luvulta, mutta joukossa on myös 1950–1960-luvun malleja. Paperia jalostava Raf. Haarlan perinteikäs paperitehdas tarjosi ensi kertaa joulukäärepaperia valikoimistaan vuonna 1934. Pyroll osti koko joulupaperituotannon 1990-luvulla. Kaupan mukana tulivat vanhat mallikansiot ja nyt nämä aarteet on kaivettu esiin ja otettu uustuotantoon.

– Joskus pyydän kollegoiltani mielipiteitä laajempiin kuosivalikoimiin, mutta näiden retropapereiden osalta en tehnyt edes sitä. Tiesin heti, että nämä toimivat, Terhi naurahtaa.

Omiksi suosikeikseen hän nimeää Punatulkut, sekä Mökki-kuosin, jonka Terhi muistaa omasta lapsuudestaan. Hän toivoo, että myös asiakkaat tykästyisivät papereihin ja että mallisto saavuttaisi hyvän suosion.

– Vanhat designit herättävät varmasti monissa asiakkaissa nostalgisia tunnelmia ja tuovat muistoja lapsuudesta mieleen, hän arvioi.

Kotimaista laatua

Terhi kiittelee Pyrollin valmistamien papereiden kestävyyttä. Hän kertoo, että testaa osana työtään lahjapapereiden kestävyyttä ja muun muassa paketoi lahjoja koemielessä varmistaakseen paperin laadun. Pyrollin paperit kestävät hyvin, eivätkä paketit hajoa heti kulmista.

Myös Pyrollin kotimaisuus saa Terhiltä kiitosta. Kaikki Suomessa valmistetut joulupaperit painetaan Lempäälässä Pyrollin tehtaalla.

”Mielestäni on erittäin tärkeää, että kuluttajille on tarjolla myös kotimaisia lahjapapereita. Niiden valmistaminen tarjoaa suomalaisille työtä paikallisesti ja ovat usein myös ulkomaisia papereita laadukkaampia”, Terhi sanoo.

Terhi on muutoinkin tyytyväinen yhteistyöhön Pyrollin kanssa, erityisesti koska hän kokee pääsevänsä vaikuttamaan riittävästi heille tuotettaviin kuoseihin.
 
Asiakkaiden ehdoilla

Vuosi sitten myynnissä oli jo punatulkkupaperia, ja siitä saadun myönteisen palautteen ansiosta tänä vuonna retro haluttiin tuoda esiin laajempana mallistona.  Anttila ja Kodin Ykkönen odottavatkin nyt kiinnostuneena, millaisen vastaanoton paperit saavat asiakkailta.

Kaiken kaikkiaan retrolahjapapereita menee tänä vuonna myyntiin useita kymmeniä tuhansia rullia. Se on noin yhdeksän prosenttia kaikista lahjapapereista, joita Keskon liikkeissä myydään. Retromalliston hinta on sama kuin muidenkin lahjapapereiden.

– Ensi keväänä teemme päätöksen siitä, jatkammeko retrokuosien myyntiä myös ensi vuonna. Asiakkaiden ostokäyttäytyminen sanelee päätöksemme, Keskisärkkä toteaa.

Asiakas: Anttila Oy
Tuote: Joulupaperi, 70 cm x 5 m
Materiaalit: LWC 60 g/m2
Painatus: Flekso, 2-4 -väriä
Paino: Pyroll Lempäälä (Pyrollpack Oy)