Kuukauden pakkaus - Kesäkuu

Iittala Group Oy – Kartio-lasipakkaus

Iittala Group Oy – Kartio-lasipakkaus

Muotoiluklassikon pakkaus on uudistunut

Iittalan pakkausuudistuksen myötä myös kotimainen klassikkolasi Kartio on puettu uuteen pakkaukseen. Pyrollin kanssa toteutettu uudistunut pakkaus on valmistettu Printline-kartongista.

Kuluttajatuotteita valmistava Fiskars Home on alansa markkinajohtaja Pohjoismaissa. Sen pääbrändeistä Iittala on juuri uudistanut pakkauksiaan. Suomalaisten yhtenä suosikkijuomalasina tunnettu Kartio pakataan edelleen kahden kappaleen pakkaukseen, mutta pakkauksen ulkoasu on uudistunut, myös materiaalin osalta. ”Pakkaus on aikaisemmin tehty G-aallosta, nykyisin se on Printline-kartonkia”, kertoo Iittalan ostaja Sanna Kari. Printlinen painatus on kauniimpi ja tasaisempi mikroaaltopahviin verrattuna.

Product Coordinator Charlotta Kullberg kertoo, että Kartio on luokiteltu Iittalan klassikkotuotteeksi ja pakattu klassikkotuotepakkaukseen muiden ikonisten tuotteiden lailla. ”Tämän pakkauksen tunnusväri on musta ja tekstit ovat valkoiset. Pakkauksessa on käytetty tuotekuvaa kirkkaasta tuotteesta, vaikka samassa pakkauksessa myydäänkin useampaa eri väriä. Värit ilmoitetaan pakkaukseen liitettävällä tarralla. Pakkauksessa on lisäksi mustavalkoinen kuva tuotteen suunnittelijasta”, Kullberg kuvailee. Pakkauksen graafinen ilme on suunniteltu yhteistyössä SEK Pointin kanssa.

Kartion uudistunut pakkaus on toteutettu yhdessä Pyrollin kanssa. Kari kertoo, että Iittalan lasitehtaalla ja Pyrollilla on takanaan pitkä kumppanuus. Hän muistelee, että yhteistyö Takon Kotelotehtaan kanssa olisi alkanut jo 70-luvulla. ”Monenlaisia pakkauksia on tuotteillemme tehty Tampereen tehtaalla – aikaisemmin pääosin aaltopahvista, nykyisin osa Printline-kartongista. Tuotepakkausten lisäksi Pyroll toimittaa meille myös painettua käärepaperia, sekä pakkausmateriaalia myös muille Fiskarsin yksiköille, muun muassa Arabian tehtaalle ja Garden-puolelle”, Kari kertoo.

Asiakas: Iittala Group Oy
Tuote: Kartio 2 x 40 cl -lasipakkaus
Rakenne: K11/K51
Kartonki: Printline 600 g/m2
Painatus: Offset, 3 väriä + kuviomattalakka
Rakennesuunnittelu: Pyroll Tampere (Takon Kotelotehdas Oy)
Graafinen suunnittelu: SEK Point Oy
Paino: Pyroll Tampere (Takon Kotelotehdas Oy)