Kuukauden pakkaus - Huhtikuu

Fescon Oy - Tasoitteiden ja laatoitustuotteiden säkit

Fescon Oy - Tasoitteiden ja laatoitustuotteiden säkit

Yhteistyöllä toimiva ja kestävä säkkiratkaisu

"Fescon aloitti säkkiuudistuksen valmistelun jo vuosi sitten. Säkkien ulkoasu alkoi tulla elinkaarensa päähän, ja samalla säkeissä haluttiin tuoda paremmin esille yrityksen nykyinen värimaailma. Työmäärä on kohtuullisen suuri, sillä yrityksen tuotemäärä lähentelee sataa.

Ensimmäisessä vaiheessa uudistettiin tasoitteiden ja laatoitustuotteiden säkit, joiden kooksi valikoitui 20 kg. Säkit varustettiin kantokahvalla, mikä helpottaa niiden käsittelyä työmaaympäristössä, jossa säkkejä siirrellään usein paikasta toiseen lihasvoimin. Samalla säkkeihin lisättiin käyttötarkoituskuva ja väritunnisteet, joiden avulla on helppo tunnistaa tuoteperhe ja löytää tärkeimmät käyttötiedot. Näin voidaan paremmin varmistaa, että oikea tuote päätyy aina oikeaan paikkaan oikeanlaatuisena. Kuluvan vuoden aikana uudistetaan myös Fesconin perustuotteiden säkkien ulkoasu, mutta niiden säkkikoko pysyy edelleen 25 kg:ssa.

Ulkoasun suunnittelusta vastasi kuopiolainen mainostoimisto Ad Kiivi Oy, joka on myös suunnitellut Fesconin nykyisen brändi-ilmeen. Pyroll otettiin suunnitteluprojektiin mukaan jo alkumetreillä. Näin pystyttiin heti takaamaan säkkien kustannustehokkuus ja tekninen toimivuus. Muun muassa värien käyttö yksinkertaistui huomattavasti, mutta painatuksen laatu pysyi silti halutulla tasolla. Lisäksi muutosten tekeminen säkkeihin on nyt aiempaa edullisempaa ja vaivattomampaa."

Toimitusjohtaja Kimmo Peltola, Fescon Oy
  

Asiakas: Fescon Oy
Tuote: LF 20 kg
Graafinen suunnittelu: Mainostoimisto Ad Kiivi Oy, Jukka Kekäläinen
Rakennesuunnittelu: Fescon Oy ja Pyroll Kotka (Pyrollsack Oy)
Painatus: 5 väriä, flekso, Pyroll Lempäälä (Pyrollpack Oy)
Säkin valmistus: Pyroll Kotka (Pyrollsack Oy)
Rakenne: Liimattu venttiilisäkki, Ultrasonic-venttiilillä ja kantokahvalla
Materiaali: Huokoiset säkkivoimapaperit, joiden välissä HDPE-kalvo