Kuukauden pakkaus - Helmikuu

Paulig Selected -kahvipakkaukset

Paulig Selected -kahvipakkaukset

Asiakas: Oy Gustav Paulig Ab
Graafinen suunnittelu: SEK & GREY / Tessa Helle
Rakennesuunnittelu: Pyroll Tampere (Takon Kotelotehdas Oy)
Paino: Pyroll Tampere (Takon Kotelotehdas Oy)
Rakenne: K11/K51 erik. + preeglaus + hologrammifoliointi 
Kartonki: Carta Solida 295 g/m2
Painatus: 6 uv-väriä + uv-lakka + erikoislakka pintaan ja 2 väriä + kuviovesilakka taustaan


Paulig Selected on kansainvälistä makudesignia

Hyvän kahvin valmistaminen on kuin huippudesignia, jossa muotoilun kohteena on maku. Näin ajatellaan Pauligilla, jonka kahviosaaminen kiteytyy uusissa Paulig Selected -tuotteissa. 135-vuotias kotimainen kahvialan konkari on luonut luksuskahvin käyttäen maailman halutuimpiin kuuluvia Cup of Excellence -kahvipapuja.

Ylelliset Paulig Selected super premium -kahvit on suunnattu huippulaatua ja puhuttelevia makuelämyksiä arvostaville kuluttajille. Kahvialan nousevana trendinä maailmalla on kiinnostus premium- ja super premium -tasoisiin tuotteisiin, jotka ovat esimerkiksi Venäjällä erittäin haluttuja. Kuluttajat ovat valmiita panostamaan nautinnollisuuteen ja makuelämyksiin. 

Pakkausmuotoilulla tärkeä rooli

Pauligin projektipäälikkö Azaliya Sungatulina kertoo, että kantavana ideana Paulig Selected -kahvien suunnittelussa oli luoda puhdas, yksinkertainen ja mutkaton skandinaavinen kahvi. ”Usein ajatellaan, että tuotteeseen pitää lisätä jotakin, jotta siitä saadaan luotua parempi, erilainen ja merkittävä. Me päätimme, että sen sijaan otamme pois niin paljon kuin mahdollista. Tulos oli puhdas ja aito”, hän kuvailee.

Maun ohella super premium -kahvien pakkausmuotoilulla on tärkeä rooli. Paulig Selected -kahvipakkausten sarjassa on kahdeksan eri painatusta. Designkahvin pakkaus on toteutettu yhteistyössä Pyrollin kanssa. Pakkauksiin haettiin samettimaista pintaa korostamaan kahvin maun pehmeyttä, minkä Pyroll toteutti käyttämällä erikoislakkausta. Sungatulina kertoo yhteistyön olleen joustavaa. ”Teetimme pakkauksesta ensin koeversion, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme pahvipakkauksen. Koeversio oli erittäin positiivinen, joten päätimme jatkaa yhteistyötä”, hän toteaa.

Paulig Selected -kahvit tulivat myyntiin marraskuussa Suomessa ja Venäjällä. Paulig Selected on myös World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden virallinen designkahvi.