Kuukauden pakkaus - Elokuu

Juustoportin Luomu-sarjan kansissa alumiini erottuu edukseen

Juustoportin Luomu-sarjan pakkausten kansissa on tavallisuudesta poikkeava muoto ja vahvempi alumiinin paksuus. Pakkauksen toimivuuden lisäksi myös näyttävä design osoittaa, että alumiini todella toimiva materiaali.

Luomu-sarjan tuotteet pakataan Juustoportin omistamassa Kasvis Galleriassa Kuopiossa. Sarjaan kuuluvat pinaatti-, herkkusieni- ja kasvissosekeitto sekä riisipuuro. Tuotteiden kotimaisuusaste on korkea. ”Laadullisesti tuotteet ovat herkullista lounasruokaa parhaimmillaan”, toteaa Kasvis Gallerian myynti- ja tuotekehitysjohtaja Tarja Peltola.

Peltola kuvailee Luomu-sarjan pakkausta onnistuneeksi. Pakkauksessa on musta muovikulho ja alumiinikansi. ”Muovikulho ja alumiinikansi saumautuvat tiukasti yhteen, mutta ovat myös näppärästi avattavissa. Pakkaus on hygieenisesti korkeatasoinen”. Peltola on tyytyväinen myös pakkauksen graafiseen ilmeeseen. ”Alumiinikannen ulkonäkö kauniine painatuksineen on hyvin onnistunut”, hän kehuu.

Luomu-sarjan tuotepakkaus suljetaan 87 asteessa. Pikajäähdytys takaa tuotteelle 16 vuorokauden säilyvyysajan. Pakkaus kruunataan kuumasaumattavalla alumiinifoliokannella, jonka paksuus on 0,050 millimetriä. Alumiinin barriääri ja muut toimivuuteen liittyvät ominaisuudet ovat omaa luokkaansa.

Juustoportin pakkausmateriaaleista vastaava Janne Mikkonen kertoo, että Kasvis Gallerialla on pitkät perinteet laadukkaan ja maittavan ruoan valmistamisessa. ”Haluamme vastata lisääntyvään kysyntään tarjoamalla uusia ruokatuotteita laadukkaista luomuraaka-aineista”.

Mikkonen kertoo, että suunnitellessaan uuden luomutuotesarjan lanseerausta nykyisin Pyrollin omistama KM-Pakkaus oli luonnollinen valinta pakkauksen kannen toimittajaksi. ”Pakkausta suunnitellessa haasteena meillä oli saada kanteen mahtumaan kaikki tarvittava tuoteinformaatio. Samalla piti tehdä kannesta houkutteleva ja hyvin tuotetta esille tuova. Tässä onnistuimme mielestämme hienosti”, Mikkonen toteaa tyytyväisenä.

Juustoportti on toiminut yhteistyössä KM-Pakkauksen kanssa useita vuosia. ”Yhteistyö on ollut luontevaa ja toimitukset ovat pelanneet sovitusti. Pyrollin kanssa meillä ei ole juurikaan aiempaa yhteistyötä, mutta odotamme sitä mielenkiinnolla. Uskomme yhteistyön olevan jatkossakin yhtä laadukasta kuin tähänkin asti”, Mikkonen kuvailee.

Asiakas: Juustoportti Oy, pakkaaja Kasvis Galleria Oy
Tuote: Kuumasaumattava alumiinikansi 132 x 146 mm
Rakenne: Painatus / alumiini / kuumasaumalakka
Materiaali: Alumiinifolio 0,050 mm
Painatus: Flekso, 6-väriä
Graafinen suunnittelu: Mainostoimisto Ilme Oy, Tampere
Paino: Pyroll Joensuu (KM-Yhtymä Oy / KM-Pakkaus)