Kuukauden pakkaus - Marraskuu

1. PALKINTO SCANSTAR 2011 - F-Secure - Tietoturvatuotteiden kotelo

Rakenne: Kotelo ja sisäosa, liimattu erikoisrakenne
Materiaali: CKB 325 g/m2
Painatus: Digi 4/1 + UV-lakka 1/0
Konseptisuunnitelma: Mauri Reinilä / Pyroll Kouvola (SOLVER palvelut Oy)
Rakennesuunnittelu: Kirsti Kaaro / Pyroll Kouvola (SOLVER palvelut Oy)
Graafinen suunnittelu: Ville Martikainen / F-Secure Corporation
Painatus: Pyroll Kouvola (SOLVER palvelut Oy)

Kuukauden pakkaus, F-Securelle suunniteltu, digitaalisesti painettu, energiaa ja pakkausmateriaalia säästävä kartonkikotelo palkittiin Norjassa myös arvostetulla Scanstar-pakkauspalkinnolla. Palkittuun koteloon pakataan virustorjuntaohjelmistoja ja muita tietoturvatuotteita. Tuomariston perustelujen mukaan: ”Pakkaus ratkaisee nerokkaalla tavalla aiemmin muoviin pakatun tietoturvatuotteen pakkaamisen. Pakkaus on samalla nokkela ja yksinkertainen, se suojaa tuotetta hyvin ja on helppo avata. Materiaalia ja energiaa käytetään vähemmän kuin aiemmin.”

Täysin uusi pakkausratkaisu on sekä ympäristöystävällinen että helppokäyttöinen. Yksilölliset lisenssikortit on integroitu pakkaukseen, jolloin erillisiä tarroja ei tarvita. Pakkauksen kansiosa voidaan painaa myyntikanavakohtaisesti, jolloin pakkaus on kustannustehokas myös pienemmissä sarjoissa.

Mari Wesanterä, kuluttajaliiketoiminnan kanavapäällikkö, F-Secure: "Halusimme toteuttaa kuluttajapakkauksen, joka luo laadukkaan mielikuvan. Luontoa rasittavien valmistusmateriaalien käytön minimointi oli perusedellytys, koska itse tuote on verkosta ladattava eikä kaipaa erityistä suojaamista. Pyroll vastasi vaatimukseen innovatiivisella ehdotuksella. Myös kokoamisvaiheet vähenivät uuden pakkauksen mukana. Pakkauksen nokkela rakenne on herättänyt ihastusta jälleenmyyjissä. Pakkaus suojaa myös tilauskoodeja hyvin, ja niitä voi seurata jälleenmyyntikanavassa, sillä jokainen paketti on yksilö. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia mitata yksittäisten myynninedistämistoimien onnistumista."

Lisätietoa kuukauden pakkauksesta ja muista innovatiivisista PackageMedia ratkaisuista osoitteessa www.packagemedia.fi.